Assortiment

Assortiment

Steeds duurzamer assortiment

Binnen ons assortiment staat kwaliteit altijd voorop. De ‘hoogste kwaliteit’ betekent ook dat onze producten tot stand komen met zorg voor mens, dier en milieu. De grootste duurzaamheidsuitdagingen binnen het assortiment liggen in de productieketens. We verdiepen ons in deze ketens, zodat we weten waar producten vandaan komen en door wie en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. 

Hiervoor werken we samen met onze vaste leveranciers en verbeteren we het assortiment stap voor stap. De verduurzaming van ons assortiment ziet u op verschillende manieren terug. Zo zijn bepaalde productgroepen volledig  gecertificeerd middels keurmerken als Fairtrade, Biologisch of Rainforest Alliance bij koffie, thee en chocolade, MSC en ASC bij vis, of het Beter Leven keurmerk voor dierlijke producten.

Steeds verantwoorder assortiment

Naast de verduurzaming van onze producten, zetten we continu stappen om ons assortiment steeds verantwoorder te maken. Zo werken we aan het verminderen van suiker, zout en vet in onze producten en kiezen we ervoor bepaalde ongezonde producten niet langer te verkopen of niet aan iedereen aan te bieden. Zo zijn we onder andere gestopt met de verkoop van energydrinks aan kinderen onder de 14 jaar en stoppen we uiterlijk in 2022 met de verkoop van sigaretten en tabak.