ONZE VISIE

We werken continu aan het verduurzamen van ons assortiment. Dit doen we samen met leveranciers, maar u kunt het ook zien aan de duurzame keurmerken op de verpakkingen van onze producten. Al een kwart van de omzet bij Lidl is afkomstig van producten met een duurzaamheidskeurmerk.

Producten met keurmerken

DUURZAME GRONDSTOFFEN EN PRODUCTEN

Ons assortiment bestaat uit producten die van ver komen, zoals koffie en thee, en producten die van dichtbij komen, zoals zuivel en eieren. Voor de productie van het hele assortiment zijn grondstoffen nodig. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de negatieve impact op het milieu zo klein mogelijk te houden en om bodem, lucht, watervoorraden en biodiversiteit te beschermen. Daarnaast zijn in de productieketens van de producten die tot ons eigen merk behoren, wereldwijd miljoenen mensen werkzaam. We zien het als onze fundamentele verplichting om de mensenrechten in deze keten te beschermen en te versterken.

 

Elke dag zijn we bezig onszelf bij deze doelen te verbeteren. En dit ziet u terug, bijvoorbeeld in de keurmerken op onze verpakkingen. Al onze koffie en chocolade is gecertificeerd met keurmerken als Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch en/of UTZ. Daarnaast is al onze vis in de diepvries en koeling gecertificeerd met het MSC-* en ASC-keurmerk, is alle soja die wij gebruiken RTRS-gecertificeerd en alle palmolie RSPO-gecertificeerd.

*Momenteel wordt onze makreel zonder MSC-certificering verkocht.

Vegetarisch en vegan

De afgelopen decennia zijn we wereldwijd steeds meer vlees gaan eten. Echter, bij de productie van vlees komen veel broeikasgassen vrij. Er is bijvoorbeeld veel grond en water nodig, met name voor het voer dat de dieren eten. Dit heeft een grote impact op het milieu. Wij willen het u zo makkelijk mogelijk maken om minder vlees en meer plantaardig te eten. Daarom breiden we ons assortiment aan vegetarische alternatieven steeds verder uit. Waarom is dit beter voor het milieu? Bij de productie van een vegetarisch alternatief komt per kilogram wel 10 tot 25 minder kilogram CO2 vrij dan bij een vleesproduct.
Ons assortiment bevat inmiddels al 27 vleesvervangers, die we presenteren in een opvallend schap in onze filialen. Hiervan zijn 10 vleesvervangers ook veganistisch. Daarnaast breiden we onze vegetarische recepten steeds verder uit. Zo maken we vegetarisch en meer plantaardig eten voor iedereen betaalbaar en toegankelijk.

Onze keurmerken

INFORMATIE PER GRONDSTOF/PRODUCT