Transparantie in de productieketen

Onze eigenmerk producten worden gemaakt door diverse leveranciers die wereldwijd actief zijn. Met deze leveranciers werken we direct samen voor de productie van ons assortiment. Het is belangrijk dat we goed weten waar en hoe onze producten worden gemaakt. Om meer informatie hierover beschikbaar te maken publiceren we een lijst met alle leveranciers van onze food en non-food artikelen. Deze lijsten bevatten de naam, adresgegevens, en herkomstland van onze directe leveranciers. De lijsten worden regelmatig geupdate.

Ons assortiment food artikelen bestaat onder andere uit dierlijke producten, gebak, koffie, thee, dranken, snacks en snoep. Lidl is wereldwijd een van de eerste grote retailers die deze informatie bekendmaakt. De lijst wordt op een later moment aangevuld met de namen, adresgegevens en herkomstland van onze leveranciers van eigenmerk cosmetica en schoonmaakartikelen. 

Ons assortiment non-food artikelen bestaat onder andere uit textielproducten, schoenen, speelgoed, sportmaterialen en (tuin)meubelen.