Transparantie in de productieketen

We vinden het belangrijk om transparant te zijn over waar onze producten vandaan komen. Om deze reden hebben wij en lijst gepubliceerd met onze leveranciers van groente en fruit en food producten, alsook van onze non-food artikelen. Deze lijsten bevatten de naam, adresgegevens en herkomstland van onze directe leveranciers. De lijsten worden regelmatig geüpdatet.

Onze leveranciers van non-food producten

Lidl publiceert sinds begin 2020 lijsten met informatie over de leveranciers ons gehele non-food assortiment. Dit assortiment bestaat uit textiel en schoenen, hardware, speelgoed, sportartikelen en tuinmeubelen. Voor deze artikelen hebben we lijsten gepubliceerd met de naam, adresgegevens en herkomstland van onze directe leveranciers. Lidl was een van de eerste retailers om deze informatie bekend te maken. 

Net als veel andere partijen in de branche komt het grootste deel van onze non-food artikelen van onafhankelijke producenten uit Azië, bijvoorbeeld uit Bangladesh en China. Ondanks vooruitgang en economische groei in deze landen, variëren de sociale en ecologische omstandigheden aanzienlijk. Als gevolg hiervan is dit een belangrijk aandachtsgebied voor het implementeren van erkende minimumnormen. Lidl stelt bijvoorbeeld regelmatig onafhankelijke en lokale experts aan om alle productielocaties in risicolanden van het non-food huismerkproducten te controleren in overeenstemming met de erkende BSCI- of SA 8000-norm en streven daarbij systematisch naar verbetering.

Onze leveranciers van food producten

Naast informatie over de herkomst van onze non-food producten, streven we ook naar meer transparantie over onze productieketens van onze food artikelen en ons assortiment groente en fruit. Ook voor deze producten is voor de verschillende leveranciers de naam, adresgegevens en herkomstland gepubliceerd in onderstaande lijsten. 
Samen met onze leveranciers werken we continu aan de verduurzaming van ons assortiment. Dit doen we o.a. door te werken met duurzaamheidskeurmerken, zoals Fairtrade, Biologisch, Rainforest Alliance, MSC en ASC, en nog vele andere. Meer informatie over welke stappen we zetten kunt u per grondstof lezen. 

*Alle lijsten bevatten leveranciers van Lidl Nederland en Lidl Internationaal en zijn geupdate per 1 april 2021. Alle leveranciers zijn om toestemming gevraagd voordat zij in de lijst gepubliceerd zijn.