VEGETARISCH & VEGAN

VEGETARISCH & VEGAN

Beter voor het milieu

Bij de productie van vegetarische alternatieven is de uitstoot van broeikasgassen lager en is er minder grond en water nodig dan bij de productie van vlees. Om deze reden zijn vleesvervangers beter voor het milieu! Bij de productie van een vegetarisch alternatief komt bijvoorbeeld wel 10 tot 25 minder kg CO2 vrij per kilogram bereid product vergeleken met het vleesproduct. 

Assortiment bij Lidl

Naast een uitgebreid assortiment vlees, vinden wij het belangrijk om voldoende vegetarische alternatieven te bieden. Natuurlijk hebben wij altijd al peulvruchten, noten en ei in ons assortiment. Dit zijn producten die je goed kunt gebruiken ter vervanging van vlees. Om het daarnaast nog gemakkelijker te maken om af en toe een dagje geen vlees of volledig vegetarisch te eten, hebben we in ons assortiment aan vleesvervangers verdriedubbeld. Onze vegetarische alternatieven zijn smaakvol en evenaren de voedingswaarde van vlees. Zo zijn veel van onze vegetarische alternatieven eiwit- en vezelrijk en bevatten ze allemaal toegevoegd ijzer en vitamine B12. Binnen ons assortiment zijn 10 producten zelfs veganistisch, wat betekent dat ze helemaal geen dierlijke ingrediënten bevatten.

Vegetarisch assortiment

Nationale week zonder vlees

De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. De landelijke campagne wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie. Het idee achter de Nationale Week Zonder Vlees is dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom promoot de Nationale Week Zonder Vlees een flexitarisch eetpatroon, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. De Nationale Week Zonder Vlees is een terugkerend initiatief en vindt jaarlijks in maart plaats. Door mee te doen met de Nationale Week Zonder Vlees en een week geen vlees te eten wanneer je dit normaal wel doet, bespaar je zelfs 130 liter water en 76 kilometer autorijden! 

Week zonder vlees