Beter voor het milieu

Bij de productie van vegetarische alternatieven is de uitstoot van broeikasgassen lager en is er minder grond en water nodig dan bij de productie van vlees. Om deze reden zijn vleesvervangers beter voor het milieu. Bij de productie van een vegetarisch alternatief komt per kilogram bereid product wel 10 tot 25 minder kg CO2 vrij dan bij een vleesproduct.

Assortiment bij Lidl

Wij vinden het belangrijk om een lekker en uitgebreid assortiment met vegetarische en producten aan te bieden. Zo kunnen we het u mogelijk maken om minder vlees te eten. Er is keuze uit diverse vegetarische alternatieven, zoals vegetarisch rulgehakt en vegetarische shoarma. Ook hebben we veganistische producten in ons assortiment. Dit zijn producten die helemaal geen dierlijke ingrediënten bevatten.

Vegetarisch assortiment

Nationale week zonder vlees

Lidl steunt elk jaar de Nationale Week Zonder Vlees. Het idee achter deze week is dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom promoten wij samen met andere partners tijdens deze week een flexitarisch eetpatroon, waarbij vegetarische gerechten de basis vormen en soms worden aangevuld met vis of vlees. De Nationale Week Zonder Vlees is een terugkerend initiatief en vindt jaarlijks plaats in maart. Door mee te doen met de Nationale Week Zonder Vlees en een week geen vlees te eten wanneer u dit normaal wel doet, bespaart u maar liefst 130 liter water en 76 kilometer autorijden.

Week zonder vlees