Appels

Appels

Video

Heerlijk, verse Elstar appels van Hollandse bodem. Maar waar komen ze vandaan? We vroegen onze fans op Facebook met ons mee te gaan naar de teler. Lidl-fan Babette ging op onderzoek uit bij leverancier Kees van FruitNL om uit te zoeken hoe onze Elstar appels worden geteeld. 

BIJ DE TELER

FruitNL is een echt familiebedrijf en Kees heeft het telen ook al op jonge leeftijd geleerd. De appels worden op zo’n 20 hectare verbouwt, dit is te vergelijken met ongeveer 40 voetbalvelden. Naast appels verbouwt FruitNL ook peren die zij aan Lidl levert.

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

De Nederlandse appels worden in augustus en september geoogst. Na de oogst worden ze opgeslagen in een koelkamer die wordt teruggebracht tot 1% zuurstof. Hierdoor blijven de appels vers en zo eet u ook nog later in het jaar verse appels van Hollandse bodem. Bij FruitNL worden alle appels gebruikt. Appels die niet geschikt zijn voor de verkoop, worden gebruikt in appelmoes, appeltaart, appelstroop, of in een salade. Zo wordt er niks weggegooid!

Net als onze andere Nederlandse groente en fruit leveranciers werkt FruitNL aan verduurzaming van het teeltproces. Zo worden gewasbeschermingsmiddelen alleen gericht ingezet wanneer dit nodig is. Daarnaast is er een bijenstrook aangelegd, want zonder bijen geen bestuiving en geen vrucht!

Wilt u meer weten over appels? Kijk ook eens op veggipedia.nl