Biologische kaas

Biologische kaas

Biologische kaas

BIOLOGISCHE KAAS

Er is een nieuw product bij Lidl: biologische kaas. Waar komt deze vandaan? Van boer Wilfried uit Biddinghuizen. Benieuwd naar dit product? Lees snel verder!

BIJ DE BOER

Boer Wilfried heeft het vak al jong geleerd, zijn vader was ook melkboer. Is er veel veranderd? Jazeker! Enkele jaren geleden heeft Wilfried is de stal enorm vernieuwd en gemoderniseerd. Vroeger melkte zijn vader de koeien nog met de hand, dit gaat nu met een moderne melkrobot. Ook wordt de stal schoongehouden door een ‘mestrobot’ en krijgt Wilfried via een app een melding als er iets in de stal aan de hand is!

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Op de biologische boerderij van Wilfried wonen zo’n 110 koeien met jongvee. Er staat een divers gezelschap van drie melkvee rassen in de stal. Dit houdt het werk op de boerderij afwisselend, ieder ras heeft namelijk een geheel eigen karakter!

Op de boerderij krijgen de koeien biologisch ruwvoer en krachtvoer te eten. Het ruwvoer bestaat uit gras, klaver, voederbiet, snijmaïs en een beetje tarwe. Dit voer wordt door Wilfried zelf verbouwd. Het krachtvoer komt bij een biologische externe voerleverancier vandaan.

Tijdens de wintermaanden staan de koeien op stal, het is dan te koud buiten. Zodra de winter voorbij is, kunnen de koeien zelf bepalen wanneer zij naar buiten willen. Gemiddeld staan ze zo’n 10 tot 15 uur per dag buiten in de wei.