Kipster

Kipster

BIJ BOER STYN

Boer Styn is nog jong, maar heeft het vak al als kind geleerd, zijn vader is namelijk ook kippenboer! Styn zorgt dagelijks voor 66.000 leghennen die allemaal eieren leggen voor Kipster, een uniek concept waarbij rekening gehouden is met mens, dier en milieu. In Nederland staan op  dit moment twee stallen van Kipster: een in Venray en een in Beuningen. Deze zijn elke dag open voor bezoek, dus kom snel een keertje kijken! De boerderijen, met bij allebei een klein educatief centrum, zijn altijd open voor bezoek vanaf 10.00 tot zonsondergang.

Kipster schuur

DUURZAAMHEID EN KWALITEIT

Bij Kipster is op het gebied van duurzaamheid aan alles gedacht: het welzijn van de kippen, de impact van de stal op het milieu, maar ook aan de boer en de omgeving! Kippen zijn van nature echte bosdieren. In de Kipster-boerderij kunnen de kippen lekker rondscharrelen in een bosrijke omgeving, met veel daglicht en frisse buitenlucht. De eieren krijgen dan ook drie sterren van het Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming. Door te kiezen voor een kippenras wat relatief weinig voer nodig heeft is de impact op het milieu automatisch een stuk lager. Daarnaast komt dit voer ook nog eens uitsluitend uit regionale reststromen. Hierdoor hoeft er geen landbouwgrond gebruikt te worden voor het verbouwen van voer voor de kippen. Qua energiegebruik is ook aan alles gedacht, zo liggen op het dak van de boerderij 1.097 zonnepanelen, meer dan genoeg voor de eigen energiebehoefte. Door het opwekken van eigen energie en het gebruik van duurzaam voer is Kipster het eerste klimaatneutrale ei ter wereld! En als laatste wordt de fijnstof die vrijkomt bij de boerderij opgevangen. Dit betekent dat er geen uitstoot bij Kipster is; de lucht die de stal uitkomt is nog schoner dan de lucht die stal in gaat. Dat is goed voor de omgeving!

DE BOERDERIJEN VAN KIPSTER

De toezegging van Lidl om vijf jaar lang de eieren af te nemen gaf Kipster de financiële zekerheid om de boerderij te realiseren. Tegelijkertijd, een lange termijn toezegging maakt het moment dat de eieren in de schappen liggen extra spannend: koopt de klant het Kipster-ei? Het goede nieuws is, onze klanten kiezen voor Kipster!

De eerste Kipster boerderij staat in Venray. Aan het begin van dit jaar is er een tweede Kipsterstal gebouwd. Deze staat in Beuningen. Naast de twee Kipster stallen, wordt er op dit moment ook een Kipsterstal geopend in België.  Samen maken we het duurzame Kipster-ei voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Buitenruimte

De kippen in de buitenruimte

In het daglicht op stok

In het daglicht op stok

KIPSTER VLEES

Om eieren te produceren worden er niet alleen leghennen geboren, maar ook hun broertjes, de hanen. Tot op heden werden deze hanen kort na de geboorte gedood, omdat zij geen eieren leggen en ze minder vlees produceren dan vleeskuikens. De broertjes van de leghennen van Kipster laten we gedurende 16 weken opgroeien op een biologische boerderij en verwerken we tot verschillende vleesproducten.

 

Zo verkopen we actiematig de Kipster haanburger, Kipster rookworst en Kipster gehaktballen. Voor de productie van de rookworst en gehaktballen wordt zowel het vlees gebruikt van legkippen die op een leeftijd van 20 maanden uit productie gaan, als het vlees van de haantjes. Met deze producten maken we het verhaal van Kipster écht rond! De producten zijn alleen te koop bij Lidl. 

ASSORTIMENT

Kipster scharreleieren

Verse Kipster scharreleieren

Kipster Rookworst

Kipster Rookworst

Indische Kipsterballetjes

Indische Kipsterballetjes