Mosselen

Mosselen

Mosselen

VERSE ZEEUWSE MOSSELEN

De Zeeuwse mosselen zijn een echt seizoensproduct en daarom niet het hele jaar verkrijgbaar in onze filialen. Benieuwd naar dit seizoensproduct? Lidl-fan Dennis reageerde op onze oproep op Facebook om uit te zoeken waar onze producten vandaan komen. Ze trok een gele regenjas aan en ging bij mosselkweker Julien Barbé op bezoek.

OP DE BOOT

Aquamossel is onderdeel van de Barbé groep, een internationale onderneming. Het bedrijf is betrokken bij alle stappen van het productie-proces; van het kweken tot aan het verpakken en de distributie van de mosselen.

 

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Aquamossel is hét kwaliteitslabel van de Barbé groep. Om deze kwaliteit te waarborgen zorgt de Barbé groep ervoor dat zij alleen op de beste kweekgronden hun mosselsen kweken en er wordt altijd aan de strengste voedselveiligheidsnormen voldaan.

 

De mosselen van Aquamossel dragen het MSC keurmerk, het keurmerk voor duurzaam gevangen vis. Om mosselen te kweken wordt er mosselzaad (kleine mosselen) in de Waddenzee gestrooid. Hier groeien de mosselen op en worden ze na twee tot drie jaar geoogst. De Nederlandse mosselkwekers zorgen ervoor dat dit in harmonie met het natuurlijk ecosysteem gebeurd. De mosselen voldoen aan de criteria van het MSC keurmerk. Dit betekent dat er zorg is voor het behoud van gezonde visbestanden en dat er minimale effecten op het marine ecosysteem zijn. Daarom dragen onze Zeeuwse mosselen het MSC keurmerk!

HOE VOND DENNIS HET OP DE BOOT MET JULIEN?

Mosselen

Bekijk het hier!

Tip: spoel de mosselen eerst af met koud water zodat ze sluiten. Blijft de mossel open staan? Eet deze dan niet op!