Rundvlees

Rundvlees

Rundvlees

OLDENLANDER PREMIUM RUNDVLEES

Voor ons Oldenlander Premium rundvlees werken wij samen met een selecte groep boeren die aandacht hebben voor dierenwelzijn, wat zich uit in het 2-sterren Beter Leven keurmerk. We bezochten één van onze boeren, Jos Bolk, om erachter te komen hoe ‘aandacht voor dierenwelzijn’ in de praktijk wordt toegepast.

BIJ DE BOER

Op de boerderij van Jos in Gelderland leven koeien van het ras Blonde d’Aquitaine. Dit ras komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De koeien en kalfjes van boer Jos kunnen kiezen tussen verschillende soorten voeding en of ze binnen of buiten willen staan.

De runderen van boer Jos staan in een ruime stal. De stallen zijn uitgerust met zachte ligplekken, vers stro en veel daglicht.

Jos Bolk -- “Het werken met dieren, het werken met natuur, zorgen dat de dieren een goed leven hebben gehad en daar dan je brood mee kunnen verdienen, dat is het mooiste wat er is”.

TWEE STERREN BETER LEVEN KEURMERK

Het Oldenlander Premium rundvlees van boer Jos draagt het 2-sterren Beter Leven keurmerk. Jos werkt samen met Staatsbosbeheer dat veel natuurgebieden rondom zijn boerderij beheert. De koeien kunnen hier lekker grazen en genieten van verschillende grassoorten. Lekker voor de koeien en goed voor de biodiversiteit van het natuurlandschap!