Snacktomaten

Snacktomaten

SNACKTOMATEN

DE ZOETE, SAPPIGE √ČN VERANTWOORDE SNACKTOMATEN

Waar komen de snacktomaten vandaan? Hoe komen ze aan hun helderrode kleur en hoe worden ze duurzaam geteeld? Onze teler Maurice Weijs geeft antwoord op deze vragen en vertelt u alles over onze snacktomaten!

BIJ DE TELER

De snacktomaten van Maurice Weijs worden in een grote kas geteeld. Maurice werkt hier samen met zo’n 150 medewerkers om de lekkerste en sappigste snacktomaten te telen. De tomatenplanten groeien in de kas ca. 30 centimeter per week en kunnen uiteindelijk wel 10 tot 15 meter lang worden.

 

DUURZAAMHEID EN KWALITEIT

Ook bij de snacktomaten van Lidl wordt er aan duurzaamheid gedacht. De snacktomaten van Maurice worden geteeld onder strenge eisen van Milieukeur. De stichting Milieukeur let op verschillende aspecten van het teelproces, zoals bijvoorbeeld energie, gewasbeschermingsmiddelen, water en nutriënten. Om zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken worden er biologische bestrijders in de kas ingezet. Hommels vliegen rond en bestuiven de tomatenbloemen en andere insecten worden gebruikt om plaaginsecten te bestrijden.