Tricolore sla

Tricolore sla

Tricolore sla

SLA OP WATER

Wist u dat onze tricolore sla op water groeit? We vroegen onze fans op Facebook wie met ons mee wilde op avontuur naar de teler. Samen met Lidl-fan Ilona gingen we op onderzoek uit bij onze leverancier Van Dijck.

BIJ DE TELER

De kas van Van Dijck, waar teler Tom werkt, is gelegen in het tuinbouwgebied “Siberia” in Limburg. Vanuit dit tuinbouwgebied worden dagelijks producten naar de Lidl-filialen gebracht. Zo koopt u altijd verse sla!

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Samen met onze leveranciers verduurzamen we ons assortiment. Zo is leverancier Van Dijck overgestapt naar teelt op water. Deze manier van telen is duurzaam en verbeterd de kwaliteit van de sla. De planten staan in goten waar water met voedingsstoffen doorheen stroomt. Het is een gesloten systeem dat verschillende voordelen met zich mee brengt: water gaat niet verloren, er is minder kans op ziekteverwekkers, er worden minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt en er groeit geen onkruid. Doordat Van Dijck in een kas teelt zorgt hij voor optimale temperatuur en licht. Zo kan hij het jaar rond verse sla telen!

BENIEUWD HOE ILONA HAAR DAG IN VENLO HEEFT ERVAREN?

Tricolore sla

Bekijk het hier!

1) De kas is 9 hectare groot, dat is ongeveer 18 voetbalvelden.

2) Doordat de sla met kluit wordt geoogst blijft hij langer goed!