Varkensvlees

Varkensvlees

BETER LEVEN VARKENSVLEES

In Europa en ook in Nederland wordt er veel varkensvlees gegeten. Veel van deze varkens worden gehouden op boerderijen in het zuiden van Nederland.

Het Beter Leven varkensvlees van Lidl komt van circa 200 boerderijen uit Noord-Brabant, Limburg of nét over de Belgische grens.

BIJ DE BOER

We gingen langs bij een van deze boeren, Albert van Selst, die ons alles vertelt over zijn één-ster Beter Leven keurmerk varkensvlees. Het familiebedrijf van Van Selst is een gesloten bedrijf; de biggen worden op de boerderij geboren en groeien hier ook op. Het varkensvlees van boer Albert en de andere 200 boeren wordt via onze vaste leverancier Van Loon aan ons geleverd.

DUURZAAMHEID EN KWALITEIT

Sinds 2009 hebben we in samenwerking met onze leverancier Van Loon en verschillende boeren steeds nieuwe stappen gezet op het gebied van dierenwelzijn. Intussen voldoet al het vers varkensvlees bij Lidl aan het Beter Leven keurmerk met één ster*. Zo ook het varkensvlees van het bedrijf van Van Selst. Op deze boerderij hebben de varkens bijvoorbeeld meer ruimte en wordt er minder antibiotica gebruikt.

*Met uitzondering van varkenshaas.