Vrije-uitloopeieren

Vrije-uitloopeieren

Ei

GEKOOKT, GEBAKKEN OF GEPOCHEERD?

Een ei kan op verschillende manieren bereid worden en is verkrijgbaar in verscheidene soorten. Bij Lidl kunt u drie soorten verse eieren kopen: biologisch, vrije-uitloop en scharrel. We gingen langs bij één van onze boeren om te zien waar onze vrije-uitloopeieren vandaan komen.

BIJ DE BOER

Arjen en Joke Maas zijn de tweede generatie van het familiebedrijf in Aalst. In 1994 is de familie overgestapt naar een stal met vrije uitloop, zo hebben de kippen meer ruimte en kunnen zo ook buiten rondscharrelen.

DUURZAAMHEID EN KWALITEIT

Naast verse eieren worden vrije-uitloopeieren ook in veel van onze producten verwerkt, zoals bijvoorbeeld in mayonaise! In een vrije uitloophouderij kunnen de kippen zowel binnen als buiten rondscharrelen. In de binnenstal rusten de kippen uit op een stok of houden ze hun veren schoon door een stofbad te nemen. In de buitenuitloop is er veel beschutting, dit zoeken de kippen graag op omdat ze van oorsprong bosdieren zijn. Vrije-uitloopeieren dragen twee steren van het Beter Leven keurmerk. Bij dit keurmerk van de Dierenbescherming geldt: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.