ONZE VISIE

Dagelijks staan we in contact met onze klanten, de buurt en de wereld om ons heen. We willen een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij en richten ons op thema’s die dichtbij ons staan, waar we echt een verschil kunnen maken. Zo sponsoren wij lokale gezonde en duurzame initiatieven met Lidl helpt lokaal en werken we al langere tijd samen met Nederland Zoemt en de Raad van Kinderen. Samen bouwen we aan een duurzamere en gezondere wereld!

Lidl helpt lokaal

Lidl helpt lokaal

Als landelijke supermarktketen staat Lidl midden in de maatschappij. We steunen lokale initiatieven die bijdragen aan een gezondere en duurzamere buurt met het programma Lidl Helpt Lokaal. Wilt u een sportieve activiteit organiseren voor kinderen? Bent u verantwoordelijk voor de opruimactie voor een schonere buurt? Of kan het speeltuintje bij u om de hoek wel een opknapbeurt gebruiken? Meld u aan via het aanmeldformulier en wie weet steunen we uw project met producten of een financiële bijdrage.

Nederland Zoemt

Zeker 80% van ons groente en fruit is afhankelijk van bestuiving door bijen. Zonder bijen geen appel, peer, aardbei, tomaat en pompoen. Maar het gaat niet goed met de bij en dat heeft gevolgen voor onze voedselproductie. Daarom zet Lidl zich in voor de wilde bij. We werken samen met leveranciers aan de verduurzaming van ons groente en fruit door minder schadelijke gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken en te investeren in een grotere biodiversiteit. Ook maken we onze filialen bij-vriendelijk door meer groen te creëren en bijenhotels te plaatsen. Daarnaast laten we onze klanten zien hoe zij in actie kunnen komen voor de bij. Bijvoorbeeld met slimme tips voor een bij-vriendelijke tuin en door ze te wijzen op de Nationale Bijentelling. Tot slot steunen we Nederland Zoemt door bijvoorbeeld statiegeldacties te houden. In 2019 hebben we met dit geld een bij-vriendelijk bollenpakket samengesteld die we uitdeelden we aan 1500 scholen. Scholieren plantten deze bollen en hielpen zo de bij aan extra voedsel in het voorjaar. Meer weten over Lidl, de bij en/of wat u kunt doen voor de bij? Kijk op www.lidl.nl/nederlandzoemt

Raad van kinderen

Raad van Kinderen

We werken samen met de Raad van Kinderen, een initiatief van de Missing Chapter Foundation dat is opgericht door Prinses Laurentien. Jaarlijks denken ruim 30 kinderen met ons mee over maatschappelijke vraagstukken, zoals het eten van groente en fruit, het verminderen van voedselverspilling en de vraag hoe Lidl werkgever van de toekomst kan worden. De frisse blik van kinderen op deze vraagstukken geeft ons elk jaar weer nieuwe inzichten en ideeën over hoe Lidl kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Oogstfeest

Lidl Oogstfeesten

Als beste supermarkt in groente en fruit zijn wij natuurlijk extra trots op onze producten en onze leveranciers. Daarom organiseren we door het jaar heen verschillende oogstfeesten. Tijdens het Lidl Oogstfeest kan iedereen met eigen ogen zien waar het beste fruit en de lekkerste groenten van Nederland vandaan komen. Maak kennis met onze telers, ontdek alles over het product en doe mee met verschillende activiteiten. Bij eerdere edities van het Lidl Oogstfeest zijn we op bezoek geweest bij onze appel- en aardappelleveranciers. Houd de pagina www.lidl.nl/oogstfeest in de gaten voor meer informatie.