Maatschappij

MAATSCHAPPIJ

ONZE VISIE

Dagelijks staan we in contact met onze klanten, de buurt en de wereld om ons heen. We willen een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij en richten ons op thema’s die dichtbij ons staan, waar we echt een verschil kunnen maken. Zo sponsoren wij lokale gezonde en duurzame initiatieven met Lidl helpt lokaal en werken we samen met Nederland Zoemt aan meer voedsel en nestgelegenheid voor de bij. Samen werken we toe naar een duurzamere en gezondere wereld!

Voedselbanken

Lidl steunt Voedselbanken Nederland

Lidl is als eerste supermarkt een landelijke samenwerking aangegaan met Voedselbanken Nederland en wij werken dus ook al jaren intensief met deze organisatie samen. Elke week doneren we groente en fruit dat aan het einde van de dag niet verkocht is aan de Voedselbank. Door dit initiatief gooien we zelf minder weg en zorgen we ervoor dat huishoudens die gebruikmaken van de Voedselbank gezonde producten krijgen.

Daarnaast kunnen onze klanten het hele jaar rond hun statiegeld doneren om Voedselbanken Nederland nog extra te steunen. In 2019 doneerden klanten maar liefst 250.000 euro aan statiegeld. Ook hebben we zowel in 2019 als 2020 een speciale Kerstactie georganiseerd waarbij wij onze klanten opriepen om producten te doneren voor een ontbijtpakket voor voedselbankklanten. Elk pakket is door Lidl nog verder aangevuld, zodat alle klanten van de voedselbank een feestelijk kerstontbijt kregen.

Lidl helpt lokaal

Lidl helpt lokaal

Als landelijke supermarktketen staat Lidl midden in de maatschappij. We steunen lokale initiatieven die bijdragen aan een gezondere en duurzamere buurt met het programma Lidl Helpt Lokaal. Wilt u een sportieve activiteit organiseren voor kinderen? Bent u verantwoordelijk voor de opruimactie voor een schonere buurt? Of kan het speeltuintje bij u om de hoek wel een opknapbeurt gebruiken? Meld u aan via het aanmeldformulier en wie weet steunen we uw project met producten of een financiële bijdrage.

Lidl in actie voor de bij

Nederland Zoemt

Lidl komt in actie voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want de wilde bij is in gevaar: de helft van alle 358 soorten die in Nederland voorkomen is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor de biodiversiteit en onze voedselvoorziening. Veel planten in de Nederlandse natuur zijn namelijk afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten en ook veel van ons groente en fruit is hiervan afhankelijk. Samen met leveranciers werken we aan de verduurzaming van groente en fruit door minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken en meer bloemen te zaaien. Ook zorgen we voor steeds meer groen rondom onze filialen en distributiecentra. Daarnaast zet Lidl zich samen met Nederland Zoemt in voor de bij door meer bewustzijn te creëren over het belang van de bij en om meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen te creëren.

Oogstfeest

Lidl Oogstfeesten

Als beste supermarkt in groente en fruit zijn wij natuurlijk extra trots op onze producten en onze leveranciers. Daarom organiseren we door het jaar heen verschillende oogstfeesten. Tijdens het Lidl Oogstfeest kan iedereen met eigen ogen zien waar het beste fruit en de lekkerste groenten van Nederland vandaan komen. Maak kennis met onze telers, ontdek alles over het product en doe mee met verschillende activiteiten. Bij eerdere edities van het Lidl Oogstfeest zijn we op bezoek geweest bij onze appel- en aardappelleveranciers. Houd de pagina www.lidl.nl/oogstfeest in de gaten voor meer informatie.