Medewerkers

Medewerkers

Samen maken we Lidl

Bij Lidl zetten we ons samen in voor het beste resultaat. Daar werken we elke dag met alle ruim 19.000 collega’s  aan. We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers en dragen zorg voor hun gezondheid en veiligheid. Als zij gemotiveerd en met een goed gevoel hun werk kunnen doen, is dat ook goed voor onze organisatie en maakt het nog prettiger voor onze klanten om bij Lidl boodschappen te doen. Samen maken we Lidl.

We vinden het belangrijk dat iedereen die bij Lidl werkt een goede start maakt, zich thuis voelt en zich kan blijven ontwikkelen. Dit start bij het creëren van goede werkomstandigheden en de juiste arbeidsvoorwaarden. We hebben het ‘Top Employers Institute’ gevraagd om te toetsen of onze HR0-processen op de juiste manier zijn ingericht. Om in aanmerking te komen voor de certificering van ‘Top Employer’ wordt aan de hand van een ‘best practice survey’ beoordeeld hoe verschillende processen in de organisatie zijn geregeld. Zo wordt er gekeken naar ontwikkelingsmogelijkheden, werkomstandigheden en  arbeidsvoorwaarden. Zowel in 2018 als in  2019 heeft Lidl het ‘Top Employer’ certificaat behaald.

Duurzame inzetbaarheid 

We bieden onze medewerkers initiatieven voor een veilige en gezonde werkomgeving waar zij vrijwillig gebruik van kunnen maken. Zo kun je als medewerker van Lidl sporten met korting of meedoen aan een gratis ‘stoppen met roken’ training. Daarnaast bieden we fysieke en mentale ondersteuning, bijvoorbeeld middels fysiotherapie of een workshop om medewerkers te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde werkstijl. In elk van de zes regio’s is er tevens een vertrouwenspersoon waar medewerkers altijd terecht kunnen.