Cacao

Sinds 2015 is alle cacao van onze eigenmerk producten voor 100% afkomstig uit gecertificeerde duurzame landbouw; Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch of UTZ Certified. Dit geldt ook voor onze eigen merk Favorina seizoenschocolade die we verkopen rondom Pasen, Sinterklaas en Kerst.

Eieren

We zijn volledig overgestapt naar witte eieren. Deze zijn milieuvriendelijker dan bruine eieren. Daarnaast hebben al onze eieren minimaal 1-ster van het Beter Leven keurmerk. Dit betekent onder andere dat de kippen meer ruimte en afleidingsmateriaal hebben en een uitloop hebben.

Koffie

Lidl zet zich al jaren in voor het verduurzamen van de koffieteelt. Een belangrijk aspect hierbij is de samenwerking met internationaal erkende keurmerkorganisaties als Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch en UTZ Certified. Sinds 2018 is alle koffie van onze eigenmerk producten gecertificeerd.

Palmolie

Palmolie is terug te vinden in uiteenlopende producten. Van margarine, chocolade en ijs tot cosmetica en verzorgingsproducten. Alle palmolie die wij gebruiken is RSPO gecertificeerde palmolie.

Soja

Soja vindt u terug in bijvoorbeeld vegetarische producten, maar voornamelijk als voer voor koeien, varkens en kippen. Alle soja die wij direct of indirect voor onze producten gebruiken is RTRS gecertificeerd.

Thee

We zetten ons al jaren in voor het verduurzamen van de theeteelt. Hiertoe werken we onder andere samen met internationaal erkende keurmerkorganisaties als Fairtrade, Rainforest Alliance / UTZ, en Biologisch.