Cacao

Sinds 2015 is alle cacao voor onze eigenmerk producten voor 100% afkomstig uit gecertificeerde duurzame landbouw; Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch of UTZ Certified. Ook voldoen alle producten van ons eigen merk Favorina seizoenschocolade (Pasen, Sinterklaas, Kerst) aan de Fairtrade Sourcing Program-voorwaarden voor cacao.

Eieren

Het verse eierschap komt er bij Lidl anders uit te zien. We stappen volledig over naar witte eieren met minimaal 1-ster van het Beter Leven keurmerk. Dit betekent onder andere dat de kippen meer ruimte en afleidingsmateriaal hebben.

Koffie

Lidl zet zich al jaren in voor het verduurzamen van de koffieteelt. Een belangrijk aspect hierbij is de samenwerking met internationaal erkende keurmerkorganisaties als Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch en UTZ Certified.

Palmolie

Palmolie is terug te vinden in uiteenlopende producten van margarine, chocolade, en ijs tot cosmetica en verzorgingsproducten. Het grootste palmolieproducerende land is Indonesiƫ.

Soja

Soja vindt u terug in bijvoorbeeld vegetarische producten, maar voornamelijk als voer voor koeien, varkens en kippen.

Thee

We zetten ons al jaren in voor het verduurzamen van de theeteelt. Hiertoe werken we onder andere samen met internationaal erkende keurmerkorganisaties als Fairtrade, Rainforest Alliance / UTZ, en Biologisch.