Voedselverspilling

TEGENGAAN VOEDSELVERSPILLING

ONZE VISIE

Als efficiënte en kostenbewuste organisatie houden wij van nature niet van verspillen. Verspillen is zonde. Daarom stemmen we vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af en zoeken we naar een nieuwe bestemming voor het voedsel wat we toch nog overhouden in onze winkels. Ons doel is om in de toekomst verspillingsvrij te worden.  

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling

Lidl is aangesloten bij Stichting “Samen Tegen Voedselverspilling”. Met andere partijen uit de voedselketen delen wij de intentie om de verspilling van voedsel te minimaliseren, in de keten en bij de consument. Hier dragen we actief aan bij met allerlei initiatieven. Gezamenlijk gaan wij voor 50% minder voedselverspilling in 2030.

Verspilmijniet website

TIPS, RECEPTEN EN MEER

Van boer tot bord: in de gehele voedselketen wordt voedsel verspild. Maar wist u dat de helft van de voedselverspilling plaatsvindt bij de consument thuis? Door slimmer te kopen, bewaren en koken kunt u voedselverspilling tegengaan. Samen met het Voedingscentrum heeft Lidl een website gemaakt met lekkere recepten met producten die vaak verspild worden, simpele tips en uitleg over hoe u minder eten kunt verspillen. Wilt u hier meer over weten?