MAATSCHAPPELIJKE INITIATIEVEN

Voedselbank

Lidl steunt Voedselbanken Nederland

Lidl steunt Voedselbanken Nederland al sinds 2015 met voedsel, non-food artikelen en geld. Het geld wordt ingezameld door de klanten van Lidl, die het bedrag van de waarde van hun statiegeldbon in grote getale schenken aan de Voedselbanken. Eind april 2020 mocht Olcay Gulsen, ambassadeur van de Voedselbanken, symbolisch een bedrag van maar liefst 250.000 euro in ontvangst nemen. Door de jarenlange samenwerking heeft Lidl reeds vele tonnen kunnen schenken aan Voedselbanken Nederland. 

Fruit voor de kanjers

Lidl ondersteunt 55 ziekenhuizen in Nederland wekelijks met vers fruit

Om de zorgmedewerkers in ziekenhuizen een hart onder de riem te steken, bezorgt Lidl sinds dinsdag 31 maart vers fruit. Vijfenvijftig ziekenhuizen ontvangen wekelijks in totaal 133.000 stuks bananen, appels, kiwi’s mandarijnen en peren. Zo draagt Lidl bij aan het gezond houden van deze zorgkanjers!

UMC

Powernap stoel voor het UMC

Vanwege het coronavirus worden er veel extra uren gedraaid op de afdeling Intensive Care. Dit betekent lange dagen en weinig slaap. Lidl heeft met behulp van een statiegeld-inzamelactie in Utrecht en omgeving een fantastische “Powernapstoel” bij elkaar gespaard en gedoneerd aan de afdeling IC van het UMC in Utrecht.

OLVG

Brillen aan het OLVG

Lidl heeft ruim 1000 vuurwerkbrillen aan het OLVG in Amsterdam gedoneerd. Er is een tekort aan brillen om de zorgmedewerkers te beschermen dus het OLVG was erg blij met deze gift.

Tergooi ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum.

Handcreme voor zorgmedewerkers ziekenhuizen

De Cien handcrème van Lidl is populair bij zorgmedewerkers. Dit heeft te maken met het ingrediënt ureum dat de handen volgens hen extra goed beschermt. Lidl heeft op verzoek vele tubes handcrème gedoneerd aan Tergooi ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum en aan het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Leergeld

Laptops voor Stichting Leergeld

Lidl heeft 50 laptops gedoneerd aan de Stichting Leergeld. Deze Stichting biedt kinderen die opgroeien met beperkte financiele middelen de kans om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het doneren van labtops zorgt ervoor dat kinderen die zelf niet beschikken over een laptop toch de kans krijgen om deel te nemen aan bijvoorbeeld digitaal onderwijs. Zeker in de corona-tijd waarin de scholen gesloten zijn is dit van groot belang.

Bezorg de zorg

Lidl sluit aan bij platform Bezorg de Zorg

Bezorg de Zorg is een landelijk platform waar je als zorgverlener, oudere of als mantelzorger van de oudere boodschappen kunt bestellen ten tijde van de coronacrisis. Een community van duizenden vrijwilligers komt de boodschappen graag brengen. Lidl heeft zich nu ook aangesloten bij dit platform. Een prachtig initiatief van Roamler dat Lidl van harte ondersteunt.

Lokaal

Lidl ondersteunt lokale initiatieven

Lidl staat midden in de maatschappij en ondersteunt al jaren lokale initiatieven onder het mom “Lidl helpt lokaal”. Ook nu, tijdens de corona crisis.  De afgelopen weken ondersteunde Lidl diverse lokale zorginstellingen. Van puzzels tot paaseitjes en van fruit tot boodschappenpakketen, Lidl steunt hiermee de mensen die keihard werken om ons land gezond te houden.