Pers

Pers

LEUK OM TE WETEN

Dé supermarkt in groente en fruit

Dé supermarkt in groente en fruit

Lidl biedt al jaren de hoogste kwaliteit groente en fruit voor de laagste prijs. Dit wordt gerealiseerd dankzij korte ketens en een nauwe samenwerking met leveranciers, waardoor producten zo vers als mogelijk in de winkel liggen. Samen met betrokken medewerkers in de filialen die er alles aan doen om het groente- en fruitschap er iedere dag op en top uit te laten zien is deze bekroning voor de tiende keer een realiteit geworden.

Fruit voor de kanjers

De duurzaamste supermarkt van Nederland

Lidl opende in juli 2021 de eerste CO2- en energieneutrale supermarkt van Nederland. De winkel is hiermee de duurzaamste supermarkt van ons land en heeft de toepasselijke naam 'Lidl Zero Almere Oosterwold'. De milieu-impact van het gebouw is op een innovatieve manier geminimaliseerd dankzij duurzame en circulaire materialen. Energie voor het filiaal wordt opgewekt via 1.566 zonnepanelen. Daarbij wordt de milieu-impact van het gebouw is niet alleen geminimaliseerd, de overgebleven CO2-voetafdruk wordt ook gecompenseerd in het 'Zeropark' om de supermarkt heen. 

UMC

Statiegeldbonnen aan de voedselbank

Lidl is al jaren trouwe partner van Voedselbanken Nederland.  In 2013 was Lidl de eerste supermarkt die op landelijk niveau wekelijks groente en fruit ging doneren aan Voedselbanken Nederland, daarbij kunnen jaarrond klanten van Lidl hun statiegeld doneren. In mei 2021 heeft de betrokkenheid van klanten een bedrag opgeleverd van €350.000. Met de donatie kan de Voedselbank in totaal 70.000 huishoudens helpen. Het bedrag werd overhandigd aan Voedselbanken Nederland ambassadeur Radio 538 DJ Frank Dane. 

CB

Het goedkoopste voor huismerken

In mei 2021 is Lidl voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de goedkoopste supermarkt van Nederland voor huismerken. Dit blijkt uit het prijspeilingonderzoek van de Consumentenbond. Denk hierbij aan Formil, W5, Chef Select en Vemondo. Bij Lidl bespraar je zo'n 10% ten opzichte van huismerken van andere supermarkten.

Tergooi ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum.

Handcreme voor zorgmedewerkers ziekenhuizen

De Cien handcrème van Lidl is populair bij zorgmedewerkers. Dit heeft te maken met het ingrediënt ureum dat de handen volgens hen extra goed beschermt. Lidl heeft op verzoek vele tubes handcrème gedoneerd aan Tergooi ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum en aan het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Lokaal

Lidl ondersteunt lokale initiatieven

Lidl staat midden in de maatschappij en ondersteunt al jaren lokale initiatieven onder het mom “Lidl helpt lokaal”. Ook nu, tijdens de corona crisis.  De afgelopen weken ondersteunde Lidl diverse lokale zorginstellingen. Van puzzels tot paaseitjes en van fruit tot boodschappenpakketen, Lidl steunt hiermee de mensen die keihard werken om ons land gezond te houden.