Goed voornemen van Lidl: Dit jaar 150 filialen rookvrij

02.01.2020 | Huizen

Dit jaar maakt Lidl 150 filialen rookvrij. Dat wil zeggen dat er geen tabakswaren meer te koop zijn. Deze 150 filialen volgen op de 70 filialen die in 2019 al rookvrij zijn gemaakt. Eind 2022 zijn er in geen enkel Lidl-filiaal tabakswaren meer verkrijgbaar. Daarmee draagt Lidl bij aan een rookvrije generatie.

Start in januari
Lidl gaat het jaar 2020 voortvarend van start. Eind januari worden in de volgende filialen al geen tabakswaren meer verkocht: Meppel, Steenwijk, Zwolle, vijf filialen in Zeeuws Vlaanderen, Breda, twee filialen in Amsterdam, twee filialen in Sittard, Houten, Zoetermeer, Utrecht en Vleuten. De overige van de 150 filialen volgen gedurende de rest van het jaar.

Stimuleren medewerkers
Ook medewerkers van Lidl worden gestimuleerd om te stoppen met roken. Lidl biedt hen kosteloos een ‘stoppen met roken’-training aan. Zo helpt Lidl haar medewerkers met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Samenwerking Alliantie Nederland Rookvrij
Sinds begin 2019 heeft Lidl een samenwerking met Alliantie Nederland Rookvrij. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het  Longfonds.

Contactpersoon


Deel

Bekijk meer