Groente en Fruit

Groente en Fruit

AGF

Bijna alle groente en fruit gecertificeerd

Ons assortiment groente en fruit bestaat uit producten van ver, zoals banaan en avocado, en producten van dichtbij, zoals appels, peren en spinazie. Wanneer producten van Nederlandse bodem in het seizoen zijn, heeft dit onze voorkeur boven producten van verder weg. 

Voor groente en fruit dat van ver komt, zijn we aangesloten bij het Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (SIFAV) van het Initiatief Duurzame Handel (IDH). Binnen dit samenwerkingsverband werken we aan de verduurzaming van groente en fruit uit Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Het doel is dat einde 2020 al het groente en fruit van ver aan een hogere duurzaamheidsstandaard voldoet middels diverse keurmerken, onder andere het Fairtrade en Rainforest Alliance keurmerk. 

Van het groente en fruit dat van dichtbij komt, voldoet het merendeel van onze groente- en fruitleveranciers in Nederland aan de certificeringseisen van Planet Proof en biologische teelt. Een klein deel werkt nog aan de overstap naar Planet Proof gecertificeerde producten. Ons doel is dat in 2021 al het groente en fruit van Nederlandse bodem voldoet aan minimaal de criteria van het Planet Proof keurmerk.

Video

Heerlijk, verse Elstar appels van Hollandse bodem. Maar waar komen ze vandaan? We vroegen onze fans op Facebook met ons mee te gaan naar de teler. Lidl-fan Babette ging op onderzoek uit bij leverancier Kees van FruitNL om uit te zoeken hoe onze Elstar appels worden geteeld. 

Sla op water

Samen met onze leveranciers verduurzamen we continu ons assortiment. Een mooi voorbeeld is leverancier Van Dijck die is overgestapt naar teelt op water. Deze manier van telen is duurzamer en verbeterd de kwaliteit van het product. De planten staan in goten waar water met voedingsstoffen doorheen stroomt. Het is een gesloten systeem dat daarmee verschillende voordelen met zich mee brengt: er gaat geen water verloren, en er is minder kans op ziekteverwekkers waardoor er minder gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. Van Dijck zorgt voor jaarrond verse slag in ons assortiment! 

Een greep uit ons assortiment