Duurzaamheid

Duurzaamheid

Wij willen het beste voor onze klanten en voor de wereld om ons heen, vandaag én in de toekomst. We zetten ons in om onze positieve impact op de maatschappij en het milieu te vergroten en eventuele negatieve impact te verkleinen. Met onze leveranciers, maatschappelijke organisaties en andere stakeholders werken we intensief samen. Aan hun ideeën, kennis en ervaring hechten we grote waarde. In samenwerking met hen maken we onze duurzame ambities waar. 

Klantgericht en eenvoud

Twee belangrijke krachten achter de manier waarop wij verantwoord ondernemen zijn klantgerichtheid en eenvoud. Met een assortiment dat is opgebouwd uit ruim 1800 eigen kwaliteitsmerken bieden we dagelijks onze klanten ‘de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs’. We proberen continu de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Dit doen we onder andere met producten die duurzaam, van hoge kwaliteit en betaalbaar zijn. 

Kostenbewust en efficiënt 

Kenmerkend voor onze bedrijfsprocessen zijn een efficiënte en kostenbewuste manier van werken. Van nature gaan we zuinig om met energie en grondstoffen, verspillen we zo min mogelijk en investeren we in een duurzame manier van bouwen en werken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de portemonnee van onze klant. 

Lidl is ‘op weg naar morgen’ 

Ons duurzaamheidbeleid, getiteld ‘Op weg naar morgen!’, richt zich op vijf pijlers: Assortiment, Klimaat, Medewerkers, Maatschappij en Relaties. Lees meer over ons beleid en visie in ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verslag. 

Publicaties