Biodiversiteit respecteren

Het belang van biodiversiteit en onze acties 
Biodiversiteitsverlies vindt in een rap tempo plaats, ook in Nederland. Het behoud van natuurlijke ecosystemen is van enorm belang: voor het klimaat, voor allerlei soorten dieren en planten en voor de productie van voedsel. Daarom maken we ons hard om biodiversiteitsverlies tegen te gaan en hebben we dit omarmd als belangrijk thema in onze duurzaamheidsstrategie. We richten ons daarbij op onze toeleveranciersketens, ons assortiment en onze gebouwen. Dit doen we via ons inkoopbeleid, door ons beleid tegen ontbossing en door samen te werken met partners in Nederland en daarbuiten. Ook willen we bijdragen aan een duurzame productie van groente en fruit in Nederland en houden we rekening met biodiversiteit rondom onze filialen, distributiecentra en het hoofdkantoor.

Wij hebben de volgende doelen opgesteld ten aanzien van biodiversiteit:
•    Alle aardappelen, groente en fruit uit Nederland zijn 100% On the Way to PlanetProof gecertificeerd of biologisch gecertificeerd. Het groente en fruit van buiten Nederland heeft de Global GAP certificering.
•    Ontbossingsvrije ketens in 2025 voor hoge risicoproducten zoals cacao, soja, palmolie, cellulose (papier en karton) en rundvlees.
•    Momenteel onderzoeken we hoe we het gebruik van schadelijke pesticiden kunnen terugdringen.

Footer-beeld