Dit is Lidl

Dit is Lidl

Onze bedrijfsvoering is erop gericht om klanten, vandaag en in de toekomst, producten van de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs te bieden en een duurzame en gezonde leefstijl betaalbaar en toegankelijk te maken. Dit kunnen wij realiseren doordat ons assortiment is opgebouwd uit zorgvuldig geselecteerde producten, waaraan wij de hoogste kwaliteitseisen stellen. Doordat Lidlactief is in 32 landen, kunnen we gezamenlijk inkopen en aantrekkelijke prijzen realiseren. Ook ons efficiënte logistieke systeem en onze procesgeoriënteerde inrichting van de winkels, dragen bij aan het laag houden van de prijs.

Lidl werd in de jaren dertig van de vorige eeuw in Duitsland opgericht als groothandel in groenten en fruit. In de jaren zeventig opende Lidl in Duitsland het eerste filiaal. Inmiddels is de Schwarz-groep, waartoe Lidl behoort, een van de grootste ondernemingen in de levensmiddelendetailhandel. In Nederland is Lidl sinds 1996 actief en werd in Heerenveen het eerste distributiecentrum van Nederland gebouwd. Vanaf dat moment nam de groei van Lidl Nederland snel toe. Op 23 oktober 1997 openden Uden en Vriezenveen als eerste filialen en volgden in deze maand nog zes andere filialen. Na de pioniersfase groeide Lidl verder. In 2001 openden we onze honderdste vestiging in Nederland. Inmiddels hebben we circa 440 winkels en zes distributiecentra. Lidl is hiermee een supermarktketen die niet meer uit Nederland weg te denken is.

Op dit moment is Lidl aanwezig in 32 landen en exploiteren we rond de 12.000 filialen.

Filialen in Nederland

Medewerkers

Zij zorgen ervoor dat u dagelijks uw boodschappen kunt doen!

Distributiecentra

LEUK OM TE WETEN

Dé supermarkt in groente en fruit

Dé supermarkt in groente en fruit

Lidl biedt al jaren de hoogste kwaliteit groente en fruit voor de laagste prijs. Dit wordt gerealiseerd dankzij korte ketens en een nauwe samenwerking met leveranciers, waardoor producten zo vers als mogelijk in de winkel liggen. Samen met betrokken medewerkers in de filialen die er alles aan doen om het groente- en fruitschap er iedere dag op en top uit te laten zien is deze bekroning voor de tiende keer een realiteit geworden.

Lokaal

Lidl ondersteunt lokale initiatieven

Lidl staat midden in de maatschappij en ondersteunt al jaren lokale initiatieven onder het mom “Lidl helpt lokaal”. Ook nu, tijdens de corona crisis.  De afgelopen weken ondersteunde Lidl diverse lokale zorginstellingen. Van puzzels tot paaseitjes en van fruit tot boodschappenpakketen, Lidl steunt hiermee de mensen die keihard werken om ons land gezond te houden.

UMC

Statiegeldbonnen aan de voedselbank

Lidl is al jaren trouwe partner van Voedselbanken Nederland.  In 2013 was Lidl de eerste supermarkt die op landelijk niveau wekelijks groente en fruit ging doneren aan Voedselbanken Nederland, daarbij kunnen jaarrond klanten van Lidl hun statiegeld doneren. In mei 2021 heeft de betrokkenheid van klanten een bedrag opgeleverd van €350.000. Met de donatie kan de Voedselbank in totaal 70.000 huishoudens helpen. Het bedrag werd overhandigd aan Voedselbanken Nederland ambassadeur Radio 538 DJ Frank Dane. 

CB

Het goedkoopste voor huismerken

In mei 2021 is Lidl voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de goedkoopste supermarkt van Nederland voor huismerken. Dit blijkt uit het prijspeilingonderzoek van de Consumentenbond. Denk hierbij aan Formil, W5, Chef Select en Vemondo. Bij Lidl bespraar je zo'n 10% ten opzichte van huismerken van andere supermarkten.

Tergooi ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum.

Handcreme voor zorgmedewerkers ziekenhuizen

De Cien handcrème van Lidl is populair bij zorgmedewerkers. Dit heeft te maken met het ingrediënt ureum dat de handen volgens hen extra goed beschermt. Lidl heeft op verzoek vele tubes handcrème gedoneerd aan Tergooi ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum en aan het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Fruit voor de kanjers

De duurzaamste supermarkt van Nederland

Lidl opende in juli 2021 de eerste CO2- en energieneutrale supermarkt van Nederland. De winkel is hiermee de duurzaamste supermarkt van ons land en heeft de toepasselijke naam 'Lidl Zero Almere Oosterwold'. De milieu-impact van het gebouw is op een innovatieve manier geminimaliseerd dankzij duurzame en circulaire materialen. Energie voor het filiaal wordt opgewekt via 1.566 zonnepanelen. Daarbij wordt de milieu-impact van het gebouw is niet alleen geminimaliseerd, de overgebleven CO2-voetafdruk wordt ook gecompenseerd in het 'Zeropark' om de supermarkt heen.