Cacao

Cacao

Chocolade

Alle cacao gecertificeerd

De grondstof cacao wordt gebruikt voor chocoladeproducten. Cacao wordt met name geteeld in landen in West-Afrika, zoals Ivoorkust, Ghana, Nigeria en Kameroen. Al onze eigenmerk cacao is voor 100% afkomstig uit gecertificeerde duurzame landbouw; Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch of UTZ Certified. Ook voldoen alle producten van ons eigen merk Favorina seizoenschocolade (Pasen, Sinterklaas, Kerst) aan de Fairtrade Sourcing Program-voorwaarden voor cacao. 

Way To Go!

Way To Go!

Met onze Way To Go! chocolade gaan we nog een stap verder dan alleen certificering. We kopen cacao in Ghana via de cooperatie Kuapa Kokoo en  betalen de boeren een extra premie bovenop de  Fairtrade premie. Voor dit project hebben we samengewerkt met Fairtrade.

Met onze aanpak proberen we bij te dragen aan daadwerkelijke verandering in de cacaoketen. Doordat de ca 650 boeren in dit project een aanvullende premie ontvangen, kunnen ze naast cacao, gaan investeren in andere projecten. Op die manier creëren ze meerdere bronnen van inkomsten en zijn ze minder afhankelijk van alleen cacaoproductie. Daarbij ondersteunen we met de extra premie projecten gericht op duurzame landbouwmethodes waarmee de productiviteit  verhoogd wordt.

Inmiddels verkopen wij zes verschillende smaken van onze Way To Go! chocoladerepen. Daarnaast verkopen we sinds 2021 ook Way To Go! chocoladeletters.

Kakao Video

Procacao project

In 2012 heeft Lidl in Ivoorkust de landbouwschool ‘PROCACAO’ opgezet, om een duurzamere cacaoproductie te stimuleren. Cacaoboeren kunnen bij PROCACAO een intensieve opleiding volgen om hun levensomstandigheden te verbeteren en de teelt van cacao ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk te maken. Het opleidingscentrum richt zich op duurzamere en milieuvriendelijkere teeltmethoden, bedrijfseconomische kennis en voorlichting op het gebied van maatschappelijke thema's. Er vindt ook landbouwpraktijkonderwijs plaats, zodat de opgedane kennis meteen toegepast kan worden. Inmiddels hebben al meer dan 18.000 cacaoboeren er een opleiding gevolgd.

EEN GREEP UIT ONZE PRODUCTEN MET CACAO