Vis

Vis

Alle vis gecertificeerd

Wij verkopen diverse soorten vis, schaal- en schelpdieren en ook bevatten diverse andere producten vis als ingrediënt, zoals een maaltijdsalade of broodsalade. Deze vissoorten zijn uit verschillende gebieden afkomstig en worden zowel wild gevangen als in aquacultuur gehouden.

Op dit moment is 100% van ons vaste assortiment vis uit koeling en diepvries gecertificeerd. Sinds 2012 voldoet 100% van onze wild gevangen vis aan het MSC-keurmerk*. Sinds 2016 voldoet 100% van ons visassortiment uit aquacultuur aan het ASC-keurmerk of Biologische keurmerk. Het is onze ambitie om dit niveau ook de komende jaren te continueren.

Het MSC keurmerk zorgt ervoor dat alle wilde vis op een duurzame manier en in harmonie met het ecosysteem wordt gevangen. De Aquaculture Stewardship Council ziet erop toe dat viskwekerijen hun invloed op de natuur en het milieu beperken én dat hun werknemers goede arbeidsomstandigheden hebben. Naast deze twee keurmerken verkopen wij geen vissoorten die met uitsterven bedreigd worden of waarvan de vismethode een negatief effect heeft op het milieu.

*Momenteel wordt onze makreel tijdelijk zonder MSC-keurmerk verkocht.

Mosselen

VERSE ZEEUWSE MOSSELEN

De Zeeuwse mosselen zijn een echt seizoensproduct en daarom niet het hele jaar verkrijgbaar in onze filialen. Benieuwd naar dit seizoensproduct? Lidl-fan Dennis reageerde op onze oproep op Facebook om uit te zoeken waar onze producten vandaan komen. Ze trok een gele regenjas aan en ging bij mosselkweker Julien Barbé op bezoek.

Een greep uit ons assortiment