Zuivel

Zuivel

Melk

Alle verse zuivel gemaakt van weidemelk

Met zuivel bedoelen we melk en melkproducten. Melk komt van koeien en is voornamelijk afkomstig uit Nederland. Melk is de basis voor melkproducten zoals yoghurt, kazen, (karne)melk en ijs. 

Lidl is de eerste supermarkt in Nederland geweest die voor het volledige assortiment verse zuivel is overgestapt naar weidemelk. Weidemelk is afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Niet alleen onze melk, maar ook onze andere verse en houdbare zuivel is voorzien van het weidemelk keurmerk. Ook staat het weidemelk-logo op producten waarin melk is verwerkt, zoals boter en pannenkoeken.

Planet Proof

Verdere duurzaamheidsstappen

Op een deel van onze melk staat het keurmerk On the way to PlanetProof. Dat betekent dat de koeien van voor- tot najaar in de wei staan én de boeren bezig zijn hun land te verrijken voor meer biodiversiteit. Zorgen voor bloemrijke slootranden bijvoorbeeld is gunstig voor weidevogels, omdat deze zorgen voor meer voedselaanbod en tegelijkertijd dekking bieden aan jonge vogels. Zo maken we melk die beter is voor dier én milieu.

Soya

Plantaardige alternatieven

Bij Lidl bieden we een ruim assortiment aan plantaardige alternatieven voor zuivelproducten. Zo bieden we een plantaardige melk die gemaakt is van soja, amandelen en haver. Ook hebben we plantaardige yoghurt op basis van soja of kokosmelk.

EEN GREEP UIT ONZE ZUIVELPRODUCTEN