Zuivel

Zuivel

WEIDEMELK

Voor al onze verse zuivel zijn we sinds 2011 gefaseerd overgestapt op weidemelk. Lidl is als eerste supermarkt samen met een externe partij gestart met het opzetten van criteria en een auditsysteem voor weidegang. Weidemelk is afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Met het verwerken van weidemelk in ons zuivelassortiment zijn we gestart met onze grootste producten, zoals halfvolle en volle melk in literpakken. Inmiddels ziet u weidemelk terug in alle verse en houdbare zuivel in liter pakken én in andere producten zoals boter en pannenkoeken.

VERDER DUURZAAMHEIDSSTAPPEN

We zijn continu bezig ons assortiment te blijven verduurzamen. Inmiddels hebben we dan ook nog meer duurzaamheidsstappen gezet. Niet alleen staan onze koeien van onze verse melk altijd van het voor- tot het najaar in de wei. Ook verreiken de boeren hun land voor meer biodiversiteit. Ook is dit beter voor weidevogels. Daarnaast wordt er meer gebruik gemaakt van lokaal veevoer. Zo maken we melk die beter is voor dier en milieu!

DUURZAAM VERPAKT LOGO

Op de verpakkingen van onze verse melk, kunt u sinds kort een logo zien staan waarop staat “Zuinig op grondstoffen, duurzamer verpakt”. De verpakkingen zijn duurzaam omdat ze goed recyclebaar zijn. Veel gemeenten verzamelen plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken apart in. Vouw de melkverpakking op, doe de dop erop en doe de verpakking in de zak of bak voor het plastic afval.  Van de verpakkingen wordt weer iets nieuws gemaakt. Van melkverpakkingen kunnen bijvoorbeeld pennen en krantenpapier worden gemaakt.

KEURMERKEN

Weidemelk
Planet proof
Zuinig op grondstoffen