Het betrekken van de consument
Van boer tot bord: in de gehele voedselketen wordt voedsel verspild. Bij de consument thuis vindt het grootste deel van voedselverspilling plaats. Ook daar willen we klanten inspireren minder voedsel te verspillen. Daarom lanceerde we in de aanloop naar de nationale Verspillingsvrije Week in 2022 een spaaractie voor vershoudbakjes en in 2023 voor voorraadbussen. In onze folders besteden wij ook regelmatig aandacht aan voedselverspilling en belichten we initiatieven. In onze folders besteden wij ook regelmatig aandacht aan voedselverspilling en belichten we initiatieven. Tips om voedselverspilling tegen te gaan thuis, vindt u hier.
Naar de toekomst toe blijven we ons inzetten om de hoeveelheid voedselverspilling in onze winkels steeds verder terug te dringen. Zo hebben we onze groente- en fruit donatie aan Voedselbanken Nederland opgehoogd naar 600.000 kilo per jaar. Dit zijn 1,3 miljoen verse groente- en fruitporties. We blijven ons focussen op het verminderen van overgebleven voedsel en onderzoeken hoe we dat wat toch overblijft kunnen verwerken tot veevoer.
*In lijn met SDG 12.3 sluiten we ons aan bij het doel om voedselverspilling met 50% te verminderen in 2030 t.o.v. 2015. Lidl monitort voedselverspilling sinds 2018, daarom is dat ons referentiejaar voor het monitoren van onze voortgang.