Eieren

Eieren

Dier- en milieuvriendelijk eierschap

Al onze eieren hebben minimaal 1-ster van het Beter Leven keurmerk. Dit betekent onder andere dat de kippen meer ruimte, afleidingsmateriaal hebben en een uitloop hebben. Daarnaast verkopen we op dit moment alleen nog maar witte eieren. Witte eieren zijn beter voor het milieu. Kippen die witte eieren leggen zijn kleiner en hebben daarom minder voeding nodig voor het leggen van een ei dan kippen die bruine eieren leggen. Doordat maar liefst 70% van de totale CO2-impact van de productie van eieren afkomstig is van het veevoeder dat de dieren eten, kunnen we de CO2-impact verminderen door een ras te kiezen dat minder veevoeder nodig heeft. Hiermee verlagen we de CO2-impact van onze eieren met ongeveer 5%.

Duurzaam Kipster-ei voor iedereen

Het Kipster-ei is het meest duurzame ei ter wereld. Een uniek concept waarbij rekening is gehouden met mens, dier en milieu. Zo worden de kippen bijvoorbeeld  gevoerd met reststromen uit bakkerijen. Op deze manier voorkomen we verspilling én hoeft goede landbouwgrond niet ingezet te worden voor de productie van diervoeder. Ook staat het welzijn van de dieren centraal. Op de boerderij kunnen de kippen rondscharrelen in een nagebootste bosrijke omgeving, met veel daglicht en buitenlucht.

De toezegging van Lidl om vijf jaar lang de eieren af te nemen gaf Kipster de financiële zekerheid om de boerderij te realiseren. Tegelijkertijd, een lange termijn toezegging maakt het moment dat de eieren in de schappen liggen extra spannend: koopt de klant het Kipster-ei? Het goede nieuws is, onze klanten kiezen voor Kipster! In het begin van dit jaar is er een nieuwe stal geopend in Beuningen waarvan de eieren ook bij Lidl te koop zullen zijn en daarnaast gaat Kipster met Lidl de grens over. Een nieuwe Kipster-boerderij in België gaat eieren leveren aan de filialen van Lidl in België. Samen maken we het duurzame Kipster-ei voor iedereen toegankelijk en betaalbaar