Vlees

Vlees

Onze vleesproducten komen voornamelijk uit Europa. Samen met leveranciers en boeren werken we toe naar een zo hoog mogelijk dierenwelzijn. Veel van ons vers vlees en onze vleeswaren, maar bijvoorbeeld ook al onze maaltijdsalades, dragen dan ook het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Dit keurmerk vindt u ook steeds vaker terug op soepen, salades en andere kant-en-klaar maaltijden. Het Beter Leven-keurmerk maakt gebruik van een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe meer aandacht voor dierenwelzijn.

Kip

Een beter dierenwelzijn voor al onze dieren

Sinds 2015 draagt 100% van ons verse varkensvlees in het vaste assortiment minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk, op onze varkenshaas na. Dit niveau zien wij als een minimum standaard en zullen wij de komende jaren continueren. Ruim 30% van ons totale verse vleesassortiment bestaat uit varkensvlees*.

Een belangrijke stap in de verduurzaming van ons assortiment is het verhogen van het dierenwelzijn van de kippen. Eind 2020 voldeed ongeveer 30% van onze verse kipproducten in het vaste assortiment aan minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk. Wij hebben de ambitie om dit uiterlijk in 2023 verhoogd te hebben naar 100% verse kipproducten in ons vaste assortiment met minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk. 35% van ons totale verse vleesassortiment bestaat uit kippenvlees*. Het minimumniveau van één ster betekent dat de dieren meer ruimte, afleidingsmateriaal en een overdekte buitenuitloop hebben. Een voorbeeld is dat er in de stal strobalen staan waar kippen op kunnen zitten. Ook ligt er vers stro, houtkrullen of zand zodat de kippen kunnen scharrelen. Daarnaast leven de dieren langer en groeien ze langzamer per dag.

Dierenwelzijn is al jaren een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid en wij blijven ons hiervoor inzetten. Voor ons huidige reguliere assortiment kipproducten werken we al met een trager groeiend kippenras. Eind 2020 droeg ruim 35% van onze verse, gesneden kipvleeswaren voor op brood minimaal het één ster Beter Leven keurmerk. Sinds mei 2021 draagt 100% van de verse, gesneden kipvleeswaren in ons vaste assortiment het één ster Beter Leven keurmerk, wat ongeveer 10% van ons totale assortiment verse vleeswaren betreft*. Dit is vanaf nu onze minimum standaard die wij de komende jaren zullen continueren. We zijn ontzettend trots dat we deze stappen samen met onze leveranciers hebben gezet.

*Dit betreft de stand van zaken in september 2021. Benoemde percentages hebben betrekking op het aantal producten.