Beter Leven

Beter leven-keurmerk

Onze vleesproducten komen voornamelijk uit Europa. Samen met leveranciers en boeren werken we toe naar een zo hoog mogelijk dierenwelzijn. Veel van ons vers vlees en onze vleeswaren dragen dan ook het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Dit keurmerk vindt u ook steeds vaker terug op soepen, salades en kant-en-klaar maaltijden. 

Het Beter Leven-keurmerk maakt gebruik van een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe meer aandacht voor dierenwelzijn. Bij Lidl heeft bijna al het verse varkensvlees en al het verse kalkoenvlees, maar bijvoorbeeld ook al onze maaltijdsalades, ten minste één ster van het Beter Leven-keurmerk.
 

Kip

Een beter dierenwelzijn voor al onze kippen

Een belangrijke stap in de verduurzaming van ons assortiment is de overstap naar een ander kippenras. We hebben besloten om voor onze reguliere kipproducten met een trager groeiend kippenras te werken. Deze dieren groeien langzamer en zijn daardoor sterker en gezonder. Ook leven ze langer. Daarnaast zijn de leefomstandigheden van onze kippen verbeterd: er is meer ruimte, meer daglicht en meer afleidingsmateriaal. Een voorbeeld is dat er in de stal strobalen staan waar kippen op kunnen zitten. Ook ligt er vers stro, houtkrullen of zand zodat de kippen kunnen scharrelen.