Onze vleesproducten komen voornamelijk uit Europa. Samen met leveranciers en boeren werken we toe naar een zo hoog mogelijk dierenwelzijn. Veel van ons vers vlees en onze vleeswaren dragen dan ook het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Dit keurmerk vindt u ook steeds vaker terug op soepen, salades en kant-en-klaar maaltijden. 

Het Beter Leven-keurmerk maakt gebruik van een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe meer aandacht voor dierenwelzijn. Bij Lidl heeft bijna al het verse varkensvlees en al het verse kalkoenvlees, maar bijvoorbeeld ook al onze maaltijdsalades, ten minste één ster van het Beter Leven-keurmerk.

Kip

Een beter dierenwelzijn voor al onze kippen

Een belangrijke stap in de verduurzaming van ons assortiment is het verhogen van het dierenwelzijn van de kippen. In 2023 voldoen al onze verse kip producten minimaal aan één ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dit betekent dat de dieren meer ruimte, afleidingsmateriaal en een overdekte buitenuitloop hebben. Een voorbeeld is dat er in de stal strobalen staan waar kippen op kunnen zitten. Ook ligt er vers stro, houtkrullen of zand zodat de kippen kunnen scharrelen. Daarnaast leven de dieren langer en groeien ze langzamer per dag.

Dierenwelzijn is al jaren een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid en wij blijven ons hiervoor inzetten. Voor ons huidige reguliere assortiment kipproducten werken we al met een trager groeiend kippenras. Daarnaast zijn de leefomstandigheden van deze kippen verbeterd: er is meer ruimte, meer daglicht en meer afleidingsmateriaal. Ook zal vanaf mei 2021 100% van onze verse kipvleeswaren het één ster Beter Leven keurmerk hebben. We zijn ontzettend trots dat we deze stappen samen met onze leveranciers kunnen zetten.