Gezonde producten

Productverbetering
Bij Lidl zijn we continu bezig ons assortiment lekkerder, gezonder en van een nog hogere kwaliteit te maken. Een ruim en betaalbaar assortiment in groente en fruit en andere Schijf van Vijf producten staat bij ons centraal. Daarnaast werken we continu aan productverbetering. Ons doel is namelijk om de hoeveelheid suiker en zout in onze producten met toegevoegd suiker en zout in 2025 met 20% te verminderen ten opzichte van 2015. We zijn hierin al goed op weg. Tussen 2015 en 2021 hebben we een reductie van 15,9% suiker en 20% zout behaald. Waar we in 2015 nog 136 gram suiker per kilo verkocht product verkochten, was dit in 2021 nog 114,6 gram per kilo verkocht product. Wat betreft zout hebben we een daling gerealiseerd van 11 gram zout per kilo verkocht product naar 8,8 gram zout per kilo verkocht product. Van onze verkopen in 2022 was 93% afkomstig uit eigenmerkproducten. De doelstelling heeft dan ook betrekking op het overgrote deel van de producten die wij verkopen.

Naast dat we de hoeveelheid suiker en zout verlagen in onze producten, vervangen we waar mogelijk verzadigde (ongezondere) vetten door onverzadigde (gezondere) vetten, verhogen we de hoeveelheid vezels en halen we waar mogelijk kunstmatige kleurstoffen en aroma’s uit onze producten. We houden bij deze verbeteringen rekening met de richtlijnen binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, het nieuwe Nationaal Akkoord Productverbetering (NAPV) en de criteria van de Nutri-Score. Lees meer over onze aanpak ten aanzien van productverbetering in onze inkooppolitiek bewuste voeding.

Lidl rookvrij

Lidl Rookvrij
Lidl neemt haar verantwoordelijkheid als gezonde supermarkt en draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Als eerste en vooralsnog enige supermarkt in Nederland zijn wij in oktober 2021 gestopt met de verkoop van sigaretten en tabak. In 2018 besloot Lidl stapsgewijs te stoppen met de verkoop van sigaretten en tabak. Lidl is aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. Samen zetten we ons in voor een Rookvrije Generatie!

Lees hier meer over dit onderwerp: