Gezonde producten
Lidl rookvrij

Productverbetering
Bij Lidl zijn we continu bezig ons assortiment lekkerder, gezonder en van een nog hogere kwaliteit te maken. Een ruim en betaalbaar assortiment in groente en fruit en andere Schijf van Vijf producten staat bij ons centraal. Daarnaast werken we continu aan productverbetering. Als eerste supermarkt in Nederland hebben we onszelf tot doel gesteld om in de verkoop van onze eigenmerkproducten het gemiddelde aandeel toegevoegde suiker en zout in 2025 met 20% te verlagen ten opzichte van 2015. Tussen 2015 en 2022 reduceerden we 18% suiker en 8,2% zout. Van onze verkopen in 2022 was 93% afkomstig uit eigenmerkproducten. Onze impact op de reductie van zout en suiker is dus groot.

Naast dat we de hoeveelheid suiker en zout verlagen in onze producten, vervangen we waar mogelijk verzadigde (ongezondere) vetten door onverzadigde (gezondere) vetten, verhogen we de hoeveelheid vezels en halen we waar mogelijk kunstmatige kleurstoffen en aroma’s uit onze producten. We houden bij deze verbeteringen rekening met de richtlijnen binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, het nieuwe Nationaal Akkoord Productverbetering (NAPV) en de criteria van de Nutri-Score. Lees meer over onze aanpak ten aanzien van productverbetering in ons Inkoopbeleid Bewuste Voeding.

Lidl rookvrij

Lidl Rookvrij
Lidl neemt haar verantwoordelijkheid als gezonde supermarkt en draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Als eerste en vooralsnog enige supermarkt in Nederland zijn wij in oktober 2021 gestopt met de verkoop van sigaretten en tabak. In 2018 besloot Lidl stapsgewijs te stoppen met de verkoop van sigaretten en tabak. Lidl is aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. Samen zetten we ons in voor een Rookvrije Generatie!