Gezonde medewerkers

Gezondheid op de werkvloer
Bij Lidl vinden we het belangrijk dat medewerkers mentaal en lichamelijk lekker in hun vel zitten, zowel op het werk als privé. Daarom bieden we veel initiatieven aan voor een veilige en gezonde werkomgeving. Elk jaar stellen we een vitaliteitskalender op om medewerkers bewust te maken en te enthousiasmeren om gebruik te maken van het uitgebreide vitaliteitaanbod van Lidl. We dragen bij aan een goede gezondheid door onder meer gratis fruit, online fysiotherapie, workshops, vlogs, sportevenementen, hulp bij schulden, hulp bij ouderschap, lifestyle of mental coaching en advies van een diëtist. Om medewerkers te motiveren om meer te bewegen hebben we in 2022 een nieuw sportplatform gelanceerd: Sportclub Lidl. Medewerkers hebben via dit platform toegang tot een groot en voordelig sportaanbod. Ze kunnen deelnemen aan sportevenementen en challenges en deze zelf organiseren met collega’s. Ook bieden we een fietsplan aan waarmee collega’s een (elektrische) fiets kunnen aanschaffen met belastingvoordeel. In 2022 kochten 206 collega’s een fiets via het fietsplan.

Stoppen met roken
Sinds oktober 2021 verkoopt Lidl geen sigaretten en tabak meer. We vinden het belangrijk onze medewerkers mee te nemen bij onze ambitie voor een Rookvrije Generatie. Daarom motiveren we medewerkers om te stoppen met roken en bieden we elke medewerkers een gratis ‘stoppen met roken’-training aan die zij zelfs samen met hun partner kunnen doen. 

Diversiteit en inclusie
We vinden het belangrijk dat Lidl een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving en we talent ontwikkelen en door laten groeien. We willen bij Lidl een omgeving creëren waarin iedereen, zowel klanten als collega’s, zichzelf kan zijn en zich thuis, veilig en welkom voelt. Een eerlijke en gelijke behandeling staat daarin centraal. We hebben hier verschillende programma’s en initiatieven voor. Naast opleidingsprogramma’s hebben we ook diversiteitsteams, het Jong Lidl netwerk, bieden we duobanen aan en hebben we een jaarlijks mentorprogramma. Een van onze doelen was om in 2022 30% vrouwen in leidinggevende functies te hebben. Dit doel is in 2022 behaald. Ook hebben we onze aanpak op diversiteit en inclusie verder uitgebreid met onder andere een buddyprogramma voor ouders. Daarnaast hebben we ook in 2022 ons weer extra ingezet voor het vergroten van het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en mensen uit Oekraïne.

Lees hier meer over dit onderwerp: