Duurzaamheid

DUURZAAMHEID

picture

ONZE VISIE OP DUURZAAMHEID

Duurzaamheid en een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk maken. Daar werken we bij Lidl elke dag aan. Want duurzaam en goed eten hoeft niet duur te zijn en is heel belangrijk voor mens, dier en milieu. Een kwart van onze omzet is bijvoorbeeld dan ook afkomstig van producten met een duurzaamheidskeurmerk. Daarnaast vinden we het niet alleen belangrijk dat onze producten en de verpakkingen van onze producten duurzaam zijn, maar ook onze bedrijfsvoering. Zo zorgen we ervoor dat we duurzaam bouwen, onze reststromen hergebruiken en voedselverspilling tegengaan. En dit alles doen we niet alleen, maar samen met onze leveranciers, medewerkers, partners én onze klanten. Zo zijn we Samen Duurzaam! 

picture

Een aantal van onze resultaten

lrb.hook

25%

van onze omzet is afkomstig van producten met een duurzaamheidskeurmerk

lrb.arrow-jumpmark

14%

minder suiker in onze producten in 2018 ten opzichte van 2015

lrb.store

100%

van onze filialen aardgasvrij

lrb.heart

500

lokale initiatieven gesteund in 2019 met Lidl helpt lokaal

Publicaties

Duurzaamheidsverslagen

In het duurzaamheidsverslag beschrijven wij wat we doen om duurzaamheid en een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te maken.

Corporate Due Diligence statement

In onze Corporate Due Diligence Statement beschrijven wij hoe wij risico’s op milieu- en mensenrechtenschendingen in kaart brengen en welke maatregelen wij vervolgens nemen.

Position Papers

Bent u benieuwd naar ons duurzaam inkoop beleid per grondstof, zoals cacao en soja? Dat kunt u hier vinden.

Transparantie in de productieketen

We vinden het belangrijk om transparant te zijn over waar onze producten vandaan komen en hebben daarom een lijst gepubliceerd met alle leveranciers van onze food en non-food artikelen.

Code of Conduct

De Lidl Code of Conduct is een overzicht van alle principes en regels die wij als Lidl hanteren met betrekking tot mensenrechten.

Bijdrage aan SDG’s

De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Hier beschrijven wij hoe wij ons inzetten voor deze doelen.