⚠️ WEBSITE ONDERHOUD ⚠️

Wij zijn hard bezig de site corporate.lidl.nl nóg beter voor u te maken. Hierdoor kan het voorkomen dat pagina's tijdelijk niet beschikbaar zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip en adviseren u de site in de gaten te houden. Excuses voor het ongemak.

Duurzaamheid

DUURZAAMHEID

picture

ONZE VISIE OP DUURZAAMHEID

Duurzaamheid en een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk maken. Daar werken we bij Lidl elke dag aan. Wij vinden het belangrijk om een verantwoord geproduceerd assortiment voor een goede prijs aan te bieden. Want duurzaam hoeft niet duur te zijn. Bij Lidl is een kwart van de omzet afkomstig van producten met een duurzaamheidskeurmerk. Daarnaast zijn we er trots op dat we voor de achtste keer verkozen zijn tot beste supermarkt in groenten en fruit en hebben we als eerste supermarkt bekend gemaakt dat we volledig stoppen met de verkoop van sigaretten en tabak.

Wij zijn constant op zoek naar mogelijkheden om niet alleen onze producten, maar ook onze bedrijfsvoering steeds verder te verduurzamen, zodat onze impact op het milieu kleiner wordt. Zo hergebruiken wij al meer dan 90% van onze reststromen. Een ander voorbeeld is dat we ons oude brood verwerken tot diervoer dat we geven aan de kippen van onze Kipster-eieren. Daarbij hebben wij als eerste supermarkt in Nederland een energieneutraal filiaal geopend, genaamd Lidl Zero. Wil je meer weten over hoe wij duurzaamheid en een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk maken? Lees er alles over op deze website!

Publicaties

Duurzaamheidsverslagen

Jaarlijks publiceren wij een duurzaamheidsverslag. Hierin beschrijven wij wat we doen om duurzaamheid en een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te maken. In het verslag blikken we terug, delen we cijfers, reflecteren we op hoe Lidl ervoor staat en bekijken we op welke punten we iets kunnen verbeteren.

Corporate Due Diligence statement

Om stappen te kunnen zetten op het gebied van duurzaamheid, is het belangrijk dat we ons eerst bewust zijn van de risico’s op milieu- en mensenrechtenschendingen. In onze “corporate due diligence statement” beschrijven wij hoe wij deze risico’s in kaart brengen. Ook laten we zien welke maatregelen Lidl neemt om de negatieve effecten op mens en milieu bij de inkoop van ons assortiment te voorkomen of te verminderen.

Position Papers

Voor elke grondstof, zoals cacao en soja, beschrijven we nauwkeurig wat we doen op het gebied van duurzaamheid ten aanzien van die grondstof. Wilt u meer weten over ons duurzaam inkoopbeleid voor deze specifieke grondstoffen, dan kunt u dat hier vinden

Transparantie in de productieketen

De producten van ons eigen merk worden gemaakt door diverse leveranciers die wereldwijd actief zijn. We vinden het belangrijk om transparant te zijn over waar onze producten vandaan komen en hebben daarom een lijst gepubliceerd met alle leveranciers van onze food en non-food artikelen. Lidl is wereldwijd een van de eerste grote retailers die deze informatie bekendmaakt. De lijsten worden regelmatig geüpdate.

Code of Conduct

De Lidl Code of Conduct is een overzicht van alle principes en regels die wij als Lidl hanteren met betrekking tot mensenrechten. Het document vormt de basis van ons handelen en maakt deel uit van overeenkomsten met onze directe leveranciers. Op deze manier zorgen we er samen met onze leveranciers voor dat de bescherming van mensenrechten in de gehele productieketen van het assortiment met producten van ons eigen merk wordt nageleefd.

Bijdrage aan SDG’s

De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Deze doelen hebben betrekking op uitdagingen als armoede, honger en de klimaatcrisis. Ook wij als Lidl zetten ons in voor deze doelen.