Koffie

Lidl zet zich al jaren in voor het verduurzamen van de koffieteelt. Een belangrijk aspect hierbij is de samenwerking met internationaal erkende keurmerkorganisaties als Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch en UTZ Certified. Van ons eigen merk is alle koffie gecertificeerd.

Cacao

Alle cacao van onze eigenmerk producten uit ons vaste assortiment is voor 100% afkomstig uit gecertificeerde duurzame landbouw en draagt het keurmerk van Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch of UTZ Certified. Daarnaast is alle seizoen chocolade, die we verkopen rondom Pasen, Sinterklaas en Kerst is zelfs Fairtrade gecertificeerd.

Thee

We zetten ons al jaren in voor het verduurzamen van de theeteelt. Hiervoor werken we onder andere samen met internationaal erkende keurmerkorganisaties als Fairtrade, Rainforest Alliance / UTZ, en Biologisch. Alle thee bij Lidl is gecertificeerd.

Soja

Soja vindt u terug in vegetarische producten, maar wordt ook gebruikt als voer voor bijvoorbeeld koeien, varkens en kippen. Alle soja die wij direct of indirect voor onze producten gebruiken is RTRS-gecertificeerd. Daarnaast werken we samen met twee bedrijven in Brazilië waarmee we investeren in een duurzamere sojateelt.

Palmolie

Palmolie vindt u in de meest uiteenlopende producten: van margarine, chocolade en ijs tot cosmetica en verzorgingsmiddelen. Alle palmolie die wij gebruiken is RSPO ‘segregated’ gecertificeerde palmolie.

Groente en Fruit

Onze klanten kennen en waarderen Lidl al jaren als de ‘beste supermarkt in groente en fruit’. Vanzelfsprekend zijn groente en fruit ook binnen de verduurzaming van het assortiment een belangrijke groep. Zo hebben we een groot aanbod in biologische groenten en fruit. Ons doel is dat eind 2020 al ons groente en fruit, zowel van ver als van Nederlandse bodem, aan een nog hogere duurzaamheidsstandaard voldoet.

Vis

Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van vis, werken wij al jaren aan de verduurzaming van onze visproducten. Als eerste supermarkt in Nederland zijn wij voor ons gehele assortiment in koeling en diepvries overgestapt naar gecertificeerde vis met het MSC- en ASC-keurmerk.

Bloemen en planten

We verkopen jaarrond diverse bloemen en planten. Bij Lidl zijn alle planten gecertificeerd middels diverse keurmerken, zo worden er eisen gesteld aan de veiligheid en het welzijn van de arbeiders, aan traceerbaarheid, het minimaliseren van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en zorgvuldig gebruik van grondstoffen zoals energie.

Papier en karton

Bij Lidl verkopen we ook producten die gemaakt zijn van papier en karton. Denk bijvoorbeeld aan toilet- en keukenpapier. Al het toilet- en keukenpapier wat we bij Lidl verkopen is gecertificeerd middels het FSC of PEFC keurmerk. Dit betekent dat het hout waar het papier en karton van wordt gemaakt, afkomstig is van een goed beheerd bos en dat we daarmee bijdragen aan de bescherming van onze wereldwijde bossen.

Non-food

Bij Lidl verkopen we textiel, elektronica en andere non-food producten. Ook bij deze producten werken we aan duurzaamheid. Zo streven we naar een duurzaam gebruik van grondstoffen en hebben we ons aangesloten bij een initiatief waarbij we, samen met andere bedrijven en vakbonden, toewerken naar leefbare lonen in de kleding-, textiel- en schoenensector.